Salát z těstovin z červené čočky, tuňákem a kozím sýrem
Máme tady léto a s ním přichází čas na svěží těstovinové saláty. Obzvlášť v tomto horkém počasí, studené variace jídel padnou vhod snad každému. Těstovinové saláty jsou velice oblíbené jako příloha ke grilování s přáteli, občerstvení na oslavu nebo jako rychlá večeře či oběd.
Těstoviny z červené čočky, tuňák, mix zeleniny, kozí sýr a výborná zálivka, která vyzdvihne všechny chutě. A jako v každém salátu nesmí chybět křupavý element. Tady ho tvoří pražená dýňová semínka.
Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu. Mezitím si připravíme zálivku. V hrníčku smícháme všechny tekuté suroviny přidáme prolisovaný česnek a dochutíme kořením. Promícháme a vložíme na chvíli do lednice. Zeleninu opláchneme, rajčata a okurku nakrájíme na kostičky. Těstoviny scedíme a necháme vychladnout. V míse smícháme těstoviny, nakrájenou zeleninu, tuňáka a zalijeme zálivkou. Na talíř servírujeme salát s rozdrobeným kozím sýrem, opraženými dýňovými semínky a čerstvými bylinkami.
Dobrou chuť.
1 porce
Suroviny:
Zálivka:
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička oleje z vlašských ořechů
- 1 lžička medu
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- Sůl, pepř
- Sušený rozmarýn a bazalka
Salát:
- 50 g těstovin z červené čočky
- 100 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 kolečka (34 g) kozího sýru
- Hrst cherry rajčat
- Hrst polníčku
- Půlka salátové okurky
- Hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, bazalka, petržel)
- 10 g opražených dýňových semínek