Pohanková palačinka s vejcem a sýrem feta
Pohanková palačinka s vejcem a sýrem feta
Objevte kouzlo pohankových palačinek se sýrem feta, které nejen potěší vaše chuťové pohárky, ale také přinesou zdravou alternativu do vaší kuchyně. Tato varianta tradičních palačinek, připravená z pohankové mouky, je bezlepková a nabízí jedinečný, jemně oříškový nádech, který skvěle doplňuje slaná chuť sýru feta.
Postup:
Ingredience na těsto promícháme metličkou. Pánev potřeme olejem a pomocí naběračky nalijeme připravené těsto. Vytvoříme tenkou palačinku. Doprostřed dáme šunku a dokola poklademe kousky sýra. Vejce rozklepneme na šunku, osolíme a opepříme. Po pár minutách okraje ohneme doprostřed a smažíme další cca 4 minuty.
Cherry rajčata nakrájíme, rozprostřeme na palačinku a posypeme feta sýrem a sezamem.
Dobrou chuť.
Ingredience:
- 80 g pohankové mouky
- 1 vejce
- 150 ml polotučného mléka
- 1 lžíce rýžového oleje
- sůl
Náplň:
- 40 g kuřecí šunky
- 40 g uzeného eidamu
- 2 vejce
- 40 g sýru feta
- 2 ks cherry rajčat
- 2 g sezamových semínek