Krémová rýžová kaše s granátovým jablkem
Jistě se shodneme na tom, že mezi nejčastější snídaně patří kaše. Kaše se dá připravit z mnoha surovin. Momentálně vládnou ovesné vločky a z nich připravené kaše na všechny způsoby. Ne však každému ovesné vločky vyhovují. Co takhle vyzkoušet krémovou rýžovou kaši bez lepku? Svěžest šťavnatého granátového jablka v kombinaci s krémovou kaší vás zaručeně nezklame.
Postup:
V menším hrnci ohřejeme mléko s čekankovým sirupem. Přisypeme rýžovou kaši a na mírném plameni za stálého míchání vaříme, dokud kaše nezhoustne.
Odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout. Poté do kaše vmícháme tvaroh.
Kaši přelijeme do misky ozdobíme vydlabaným granátovým jablkem, kakaovými boby, borůvkami a mátou. Celou kaši nakonec pokapeme arašídovým máslem a můžeme vychutnávat.
Dobrou chuť.
Rýžová kaše s granátovým jablkem
Suroviny:
Na 1 porci
40 g rýžové kaše
150 ml mléka
10 g čekankového sirupu
20 g tvarohu
Na ozdobení:
½ granátového jablka
10 g kakaových drcených bobů
10 g borůvek
20 g arašídového másla
Čerstvá máta