Dortík na špejli
Dortík na špejli. Ideální občerstvení na oslavu nebo jen tak na víkendové zobání. Náplň můžete pokaždé připravit jinou, bude pak malým překvapením.
Cake pops
Postup:
Jako první si připravíme korpus. V míse smícháme mouky, prášek do pečiva, špetku soli, kakao a promícháme. V druhé míse vyšleháme vejce, erythritol, čekankový sirup, rozpuštěný kokosový olej a vmícháme k suchým ingrediencím. Nakonec postupně přiléváme mléko. Formu vysteleme pečícím papírem a pečeme na 180°C 30 minut. Po upečení necháme korpus zcela vychladnout.
Korpus pomocí prstů (v mixéru) rozdrolíme. Tvaroh promícháme s marmeládou, arašídovým máslem a zapracujeme do korpusu. Z této směsi tvoříme kuličky, které necháme cca hodinu vychladit v mrazničce.
Čokoládu spolu s kokosovým olejem rozpustíme a namáčíme v ní konce špejlí, které zapíchneme do vychladlé kuličky. Kuličky se špejlí dáme opět do mrazničky na 10 minut.
V rozpuštěné čokoládě máčíme kuličky. Přebytečnou čokoládu necháme okapat a nakonec posypeme mandlemi a jedlými květy. Pokládáme na pečící papír nebo zapichujeme do polystyrenu.
Hotové cake pops dáme před podáváním ještě na 30 minut do mrazničky.
Dobrou chuť.
Korpus:
100 g rýžové mouky @greenapotheke
100 g špaldové celozrnné mouky
1/2 prášku do pečiva
30 g kakaa @greenapotheke
Špetka soli
2 vejce
30 g kokosového oleje @greenapotheke
80 g erythritolu
30 g čekankového sirupu @greenapotheke
200 ml mléka
100 g jahodové marmelády
100 g odtučněného tvarohu
50 g arašídového másla
Poleva:
100 g kvalitní hořké čokolády
10 g kokosového oleje @greenapotheke
Na posypání:
Mandlové lupínky @greenapotheke
Jedlé květy
30 ks špejlí/tyčinek